dissabte, 15 de desembre de 2012

La Pujada al Nas del Gegant esdevé un èxit en la seva primera edició


La primera edició de la cronoescalada al Tossal Gros de Prenafeta ha esdevingut un èxit rotund. Ha superat les expectatives marcades pels organitzadors, el Cucots Nocturns. Els participants han pogut gaudir durant els 2.120 metres del bon temps. L’ascensió ha passat pel camí empedrat que es dirigeix a l’antic nucli de Prenafeta i per la carena final on les vistes sobre les comarques i serralades veïnes són impressionants, a on els corredors fan el màxim esforç.

Finalment han estat 50 inscrits que han salvat els 403 metres de desnivell positiu que els portava fins al cim. Als valents els esperava només arribar un bon esmorzar, ja que l'esforç que anaven a fer requeria portar quelcom al pap. Posteriorment, s'ha realitzat el sorteig de l'ordre de sortida dels corredors, que corresponia amb el número de dorsal. A partir de les 11:00, puntualment, han començat a sortir cada minut i cronometrant el recorregut.


El muntatge informàtic ha estat, juntament amb el logístic, una de les claus de la bona sensació causada als participants. De fet, els resultats s'anaven actualitzant virtualment i els mateixos corredors els podien consultar a la web de la Pujada al Nas del Gegant. Tot ha anat sobre rodes i després de l'avituallament del cim, a mesura que anaven baixant dels corredors es dirigien al Local Social de Prenafeta a esperar l'entrega de premis.


Mentre degustaven un espectacular i complet aperitiu, s'ha procedit a l'entrega de premis.


Els guanyadors han estat:


CATEGORIA ABSOLUT MASCULÍ
1r Classificat: Jose Lozano Garcia Temps: 00:15:33
2n Classificat: Arnau Sugranyes Temps: 00:16:51
3r Classificat: Josep Mª Pijuan Pardell Temps: 00:17:07

CATEGORIA ABSOLUT FEMENÍ
1r Classificada: Esther Blasco Sugrañes Temps: 00:21:21
2n Classificada: Bibiana Vico Galcerà Temps: 00:24:31
3r Classificada: Lidia Vera Martinez Temps: 00:25:14

CATEGORIA SÈNIOR MASCULÍ (18-39 ANYS)
1r Classificat: Josep Ferré Huguet Temps:00:17:34

CATEGORIA SÈNIOR FEMENÍ (18-39 ANYS)
1r Classificat: Yolanda Roure Salas Temps: 00:28:45

CATEGORIA VETERÀ MASCULÍ (A PARTIR DE 40 ANYS)
1r Classificat: Marc Flos Ruiz Temps: 00:18:32

CATEGORIA VETERÀ FEMENÍ (A PARTIR DE 40 ANYS)
1r Classificat: Claudia García González Temps: 00:28:45

Aquesta cursa no hagués estat possible sense la col·laboració de Club Atlètic de Montblanc, Diedre, Club Excursionista Montblanc , Restaurant Cal Gaya, Garcia Vicent, Celler Escoda-Sanahuja, Diputació de Tarragona, Associació de veïns de Prenafeta i Ajuntament de Montblanc. Compta amb el suport de Ford Tàrraco Center, Cal Xixonenc i el Jaç,  Taller Hermanos M. Molina, Club de Tenis Montblanc, Hostal Picardia, Europastry i PH-Quirogel.
Aquests han dotat els premis i també una sèrie de lots que han estat sortejats als altres corredors. 

Els Cucots Nocturns volen agrair a tothom que s'ha bolcat en col·laborar a tots nivells per fer que la primera edició de la pujada al nas del gegant fos un èxit. 

És per això i pels diversos comentaris dels corredors amb el bon ambient viscut tot el matí que, segurament, l'any que ve es podrà organitzar una nova pujada.