Presentació

Si us agrada el dibuix de la cursa, es normal. 
La Magda l'ha fet amb molt de carinyo. 
Podeu visitar la seva web on hi ha una mostra de la seva obra. 
Moltes gràcies Magda: www.magdacamacho.com
El Nas del Gegant és la manera familiar que molta gent de Montblanc anomena el Tossal Gros, també conegut com Tossal Gros de Miramar o Morrot de Sant Jordi. Es tracta d’una muntanya de 867 metres d’altura que es troba entre els municipis de Figuerola del Camp, a l'Alt Camp, i el de Montblanc, a la Conca de Barberà. És el punt més alt de la serra de Miramar o serra Carbonària, i als seus peus se situa la pedania de Prenafeta. Es tracta d’una zona de notable interès natural, tant per la vegetació com per la fauna, ja que forma part d’un espai natural protegit (PEIN). 


La Pujada al Nas del Gegant és una cronoescalada competitiva individual curta però
intensa. Establerta amb dues modalitats:

  • Nas clàssic: és la realitzada les 5 primeres edicions. Té un recorregut de 2.120m i un desnivell positiu de 403 m. La pujada s’inicia al poble de Prenafeta i ràpidament s’endinsa al bosc seguint un bonic camí empedrat que porta a les ruïnes de l’antic poble de Prenafeta on al damunt es poden distingir les restes de l’antic castell. La part final de l’ascensió és el tram més espectacular ja que discorre per la carena del Tossal Gros, on les vistes sobre la Conca de Barberà, el Camp de Tarragona, les muntanyes de Prades i en dies clars els Pirineus, són impressionants. 
  • Nas plus (+): Molt més exigent, té un recorregut de 4.700 m, un desnivell positiu de 589 m i negatiu de 222 m. Consisteix en realitzar el recorregut del nas clàssic, i una vegada s’està al cim del Tossal Gros, es baixa pel sender de la part nord de la serra fins a tornar a trobar el recorregut del nas clàssic i fer una segona ascensió. El temps de la cursa és el total del recorregut comptant les pujades i les baixades.